יום ראשון, 31 במאי 2009

מעקב אחר מחלתו של שי - פרק 3

נכתב בתאריך ה- 24.2.09

אמו של שי:

ד''ר ליבוביץ',
יצרתי קשר עם הדיאטנית, ולפני שבועיים הלכתי אליה והיא נתנה לשי תפריט מאוד מסודר שכמעט ולא מופיעים בו מוצרים שמכילים לקטוז.כדי שהוא יוכל בכל זאת לטעום מוצרי חלב היא נתנה לו לשתות פעם ביום חלב ללא לקטוז המועשר בסידן, וגם עליו לאכול פירות וירקות מרוסקים כדי להוסיף לו סידן לגוף.היא ציינה בפניי שיש מוצרי חלב שלא מכילים לקטוז כמו: חלב סויה ומוצרי סויה, טופו, חלב אורז, חלב קווקר, שהם בעצם תחליף למוצרי החלב הרגילים. לאחר שבוע באתי אליה והיא עשתה לו בדיקה כדי לבדוק את רמת הסידן בגוף שלו, וגילתה שהוא לא מצליח להכניס מספיק סידן לגוף לכן היא ביקשה מאיתנו לקנות תוסף סידן. אני גם ציינתי בפניה שאתה נתת לנו מרשם לקנות לו תרופה שאיתה יש אפשרות לאכול קצת לקטוז בלי שזה יגרום לתופעות לוואי ולכן היא אישרה לו לשתות חלב רגיל המכיל לקטוז, רק פעמיים בשבוע.
היום, אני כבר מצליחה לראות שיפור טוב בשי, הוא כבר לא משלשל ואין לו כאבי בטן וגזים. בעקבות התפריט המסודר שהוא קיבל הוא כמעט ולא מתקרב ללקטוז. לפני שהוא התחיל עם התפריט עוד היו לו כאבי בטן והוא בכה המון, גם שהפחתתי לו, אבל עכשיו הוא ממש שקט ונראה שהוא מרגיש מצוין.


רופאת המשפחה:

אוקי נטע, קודם כל אני מרוצה לשמוע ששי מרגיש יותר טוב ושהוא שקט יותר.

שנית כל, אני שמחה שפעלת בהתאם להמלצותיי ופנית לדיאטנית שפעלה למען יצירת תפריט מסודר ומתאים לשי.
בעקבות חוסר הסידן היא נתנה לו תוספי סידן ובזכות האבקה שרשמתי לך היא הרשתה לו לשתות חלב רגיל פעמיים בשבוע והתוצאות השתפרו.
אז אכן הבעיה הייתה אי סבילות ללקטוז ואם תמשיכי לפעול ע"פ המלצות הדיאטנית ולהשתמש באבקה, לא צפויה בעיה, זוהי מחלה שאפשר וניתן לחיות עמה כרגיל.
כאשר יגדל שי נדאג להחליף את האבקה בטיפות או בקפסולות, ועל כל מקרה חריג צרי עמי קשר מיידי.

שמחתי לעזור, ד"ר ליבוביץ'.


רופא מומחה:
אני שמח לשמוע שהעניין הסתדר וששי מרגיש טוב יותר, אני אעדכן אותך בקבוצות הסיכון על מנת להעשיר את ידיעותייך לגבי מי עלול לחלות באי סבילות ללקטוז ואולי להבין מה גרם לבנך לחלות במחלה זו:

1.רבים מהמקרים של אי סבילות ללקטוז הם תורשתיים. אם אחד מבני המשפחה שלך סובל מכך, הנטייה שלך לאי סבילות ללקטוז תהיה גדולה יותר.
2. לפעמים אי סבילות ללקטוז נגרמת כתוצאה ממחלה אחרת. אנשים שסובלים מבעיות במעיים, דלקות או בעיות אחרות, היכולת של המעי שלהם ליצור לקטאז יורדת והם עלולים לפתח אי סבילות ללקטוז

3.הגוף מתחיל ליצר פחות לקטאז מגיל שנתיים ומעלה. וככל שאתה גדל יכולת המעי ליצור לקטאז יורדת. לכן, יש סיכוי שבשלב כלשהו בחיים אדם יפתח אי סבילות ללקטוז, למרות שלא סבל ממנה בילדותו.

מכאן ניתן להסיק שגורמי הסיכון הם תורשה, מחלות ודלקות במעיים, או פיתוח הרגישות במהלך החיים בלי כל סיבה מיוחדת. סביר להניח שבנך חלה במחלה בעקבות התורשה מכיוון שציינת כי דודתך סבלה מאותה בעיה.

זה הכל, שמחתי לעזור ועל כל בעיה את מוזמנת לפנות אליי. בהצלחה, ד"ר רופאייזן.



תגובה 1: